Welkom in de Achterhoek

De Achterhoek is het mooiste deel van de provincie Gelderland, en naar onze mening een van de mooiste delen van Nederland. De Achterhoek staat bekend om haar natuurschoon en dan vooral om het prachtige Coulissen landschap, met afwisselende oude bossen en mooie weilanden die worden doorkruist door verschillende beken. Midden in de landschap liggen vele prachtige eeuwenoude boerderijen die zo kenmerkend zijn voor de regio.

Vakantie in de Achterhoek

De Achterhoek is een zeer populaire vakantie bestemming binnen Nederland waar men graag een korte of lange vakantie doorbrengt. Het aanbod in de Achterhoek is groot. Zo vindt u vele vakantiehuizen, boerderijen, B&B en hotels in de Achterhoek. Ondanks deze populariteit is het altijd rustig bij ons in de Achterhoek. Vanuit alle vakantiehuizen van landgoed Zelle bent u zo in de prachtige bossen waar u heerlijk en ongestoord kunt wandelen en genieten van de rust en de mooie natuur. Het is zeker geen uitzondering als u een ree of een vos tegenkomt.

20131017031643Achterhoek_Coulissen_Landgoed_zelle

coulissenlandschap1

Cultuur in de Achterhoek

De Achterhoek heeft echter meer te bieden van alleen rust. Zo kunt u ervoor kiezen om een van de vele leuke historische steden of dorpen te bezoeken. Voorbeelden hiervan zijn, Zutphen, Doetinchem, Groenlo (bekend van de slag om Grolle), Lochem en Ruurlo. In de Achterhoek vindt u ook de kleinste stad van Nederland, Bronckhorst. Bronckhorst heeft 140 inwoners en kreeg al in 1482 stadsrechten. Van oorsprong is de Achterhoek een rijke regio, dit kunt u nog steeds zien aan de grote hoeveelheid landgoederen en kastelen die u in de regio kunt vinden. Zo vindt u alleen bij het dorp Vorden al vier mooie landgoederen die u ook kunt bezoeken, De Wierse, Hackfort, Velthorst en Kasteel Vorden.

landgoed-huize-zelle

landgoed-de-Wiersse-Gelderland-Achterhoek


Actief in de Achterhoek


Wilt u uw vakantie of weekend in de Achterhoek actief invullen dan hebben we ook veel te bieden. Zo kunt u op ons eigen landgoed Golfen op Golfbaan Zelle Welke is uitgeroepen tot de beste golfbaan van Nederland in 2017. Verder kunt u in de regio kanovaren op de Berkel bij Lochem, avontuurlijk klimmen in het Klimbos bij Ruurlo of een survival cursus. Echter is de grootste actieve trekpleister het enorme aantal wandel en fiets routes, want als de Achterhoek zich ergens voor leent dan is het wandelen en fietsen.

kanoachterhoek

fietsvakantie-in-de-achterhoek

Culinair in de Achterhoek


Nadat u een van de mooie wandel of fietsroutes hebt gevolgd kunt u heerlijk genieten van alle culinaire hoogtepunten die de Achterhoek u te bieden heeft. Wist u bijvoorbeeld dat de Achterhoek de meeste wijn van Nederland produceert? Er zijn 20 wijnboeren actief die gezamenlijk zo'n 16 hectare wijngaard bewerken. De wijn uit de Achterhoek is kwalitatief zeer goed. Een ander culinair hoogtepunt van de Achterhoek is de Wild keuken van de Achterhoek. In de herfst en in de winter kunt u in vrijwel elk restaurant diverse heerlijk wildgerechten genieten. Alleen dit is al een bezoek aan de Achterhoek waard.

Eekhoorntjes_brood_2_achterhoek

Wild-eeten-in-de-achterhoek

Kortom kom naar Landgoed het Zelle om de Achterhoek nog beter te komen verkennen. Wij helpen u graag de leukste plekjes te vinden.